och svarta uniformen!

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren här
 

Hallå ja! Vad fort, men liksom svävande, växlingen mellan sommar och höst gick. Jag går redan i både jacka, strumpor och rejäla skor trots att jag så sent som för 10 dagar sedan var övertygad om att maken och jag skulle hinna få några sköna dagar på stranden i september. Det hoppet är ute, vi förbereder oss istället mentalt för storm till kvällen. Med tanke på det extrema väder och stormar som fullständigt slagit hela samhällen sönder och samman ska vi inte klaga vi som bor i en trygg del av världen och inte behöver leva med oro över vädrets makter.

Det värsta som hänt oss är att de sista av våra nyheter blivit försenade och nu fastnat i flygkö efter trafikstörningar som inträffat samtidigt som man infört nya krav på dokumentation vid export för leverantörer i Indien. Vi biter på våra naglar och hetsar vår speditör att ge besked och prioritet till just vår leverans men tar sedan på kvällen ett djupt andetag och tänker att det kunde varit mycket mycket värre. Läs mer om det längre ner!

Matilda blazer är bäst på fest och dessutom är snygg på jobbet! Extra modern i höstens heta, röda färg.

Matilda blazer 799:- / Olina topp 599:-/ Pamela byxa 3336 799:-

Nu gäller att tänka positivt. Du vet väl att det faktiskt är en färdighet som går att träna upp? Någon mer än jag som sett Dr Mosleys på TV?  Han bedömdes vara något mer negativ än genomsnittet och fick ett träningsprogram som gick ut på att han skulle spendera daglig tid framför datorn med att söka ut och notera leende ansikten istället för att tidigare mest ha lagt märke till de som såg arga och sura ut? Han lyckades faktiskt förbättra sina resultat markant. Det handlar om vår förmåga att välja vilka mönster vi lägger märke till och själva förstärker. Faktiska svårigheter är givetvis verkliga svårigheter som vi måste ta oss igenom men vi kan kan göra det lite lättare för oss själva att andas om vi inte fullständigt dessutom marinerar våra tankar i eländet. 


En riktig humörhöjare är att gå på stand-up komedi. Den regerande mästaren Johan Glans hade föreställningar här i Malmö i helgen med en strålande Lena Frisk som publik-uppvärmare. Jag lyckades knipa tre nysläppta sista-minuten biljetter. Maken, sonen och jag bänkade oss på rad tre och bjöds på 90 minuters skrattfest som vi rundade av med ett sent besök på Mc Donalds innan vi mätta, glada och nöjda kröp till kojs just innan söndagen blev måndag.  

Det är härligt att skratta tillsammans med andra! Johan Glans har en alldeles speciell förmåga att roa genom att driva med sig själv och den så stereotypa macho-mansrollen. Det behövs fler män som kliver fram och utmanar bilden av hur män ska vara, på samma sätt som kvinnor länge slagits mot allt för fyrkantiga traditionella kvinnoroller. Lena Frisk drev friskt (ha) med bilden av Malmö och vi var drygt 1000 inflyttade eller infödda skåningar som skrattade befriande tillsammans.

En snygg och skön byxa är A och O för att du ska känna dig bekväm. Pamela 4007 med sitt grafiska mönster är supersnygg till en svart Elin topp eller Emma tunika - och alltid extra rolig till rött. Pamela byxa 4007, 799:-

Hur är det med kläder? Kan de vara humörhöjare?

För egen del blir jag glad över kläder som inte tar för mycket plats, dvs de som håller sig lite i bakgrunden av mig. Som en väl avvägd väggkulör som framhäver konsten istället för att överrösta / konkurrera med den. Notera att jag i detta fall ser mig själv som ett konstverk :) Ödmjukt eller hur? Positivt tänkande var ordet! 


Denna typ av kläder är nästan som ett slags uniform som definierar den jag är i stillhet. När jag ägnar mig åt designarbete är det denna typ av kläder som jag bär. I drygt tre veckors tid bar jag dagligen svart Emma tunika, svart Pim linne och svarta Pamela byxor med vita sneakers till. Jag har ju som bekant några exemplar av Emma tunikan i min garderob - har jag bara strukit dem så är klädvalet enkelt.

Emma tunika med stråveck både fram och bak knappar och trekvartsärm med Pamela byxa är bästa vardagsbasen för oss kontorssnobbar och festfin för alla. Välj en storlek mindre än vanligt då den är mycket rymlig! 
Emma tunika, 799:-/ Pamela 3336 byxa 799:-

Sedan finns det tillfällen då jag vill ha kläder som strålar och drar blickarna till sig. Det känns extra bra efter en lång svart period att dra på sig en läppstiftsröd Olivia tunika eller en Matilda blazer utanpå den svarta basen. Människor man möter hajar till, ögon vidgas, pulsen slår lite fortare. På väg till stand-up på Malmö live i söndags bytte jag i sista minut om från min svarta uniform till en huvudsakligen röd. Kärlekens och alla vågade kvinnors färg.

Ni som sett filmen The Dressmaker med Kate Winslet från 2015 (finns på Netflix nu om du missade den på bio) om sömmerskan/designern som kommer tillbaka till den lilla hembyn och vänder allt upp och ner med sina kläder vet vad jag talar om.

Kläder kan vara besvärligt med det är härligt hur kläder kan ge dig styrka och makt när du vill!  

En perfekt humörhöjande klänning. Modernt hett röd med foder som gör att klänningen sitter extra snyggt. Lätt markerad midja och bekväma fickor. Noor drar blickarna till dig och du är trygg och snygg i denna klänning! Kombinera gärna med Matilda eller Molly blazer om du vill täcka armarna. Noor klänning 899:-

 
 
Ibland går det inte som planerat oavsett hur väl man är klädd...

Vi avskyr verkligen att inte kunna hålla den leveranstid som vi lovat er prenumeranter som förbeställt våra nyheter (13-18 september) men nu vill vi flagga upp för att det kan komma att ta ytterligare 10 dagar innan vår ljuvliga nya trikå kan levereras (Kira och Kloé toppar, Koko klänning/tunika samt Matilda cardigan och Pim linne.)


Nya lagar och regler för export har gjort att administrationen i Indien tar längre tid än normalt då man infört nya rutiner och system för fakturering och ursprungsintyg. Det är för det bättre långsiktigt då man försöker minska korruption och andra oegentligheter, men kortsiktigt ställer det tyvärr till med förseningar då flygbolagen samtidigt fått störningar på grund av de extrema oväder som drabbat Karibien och USA. Våra kläder och papper är klara sedan en dryg vecka och leveransen ligger i kö för att bli lastad men just nu är det många leveranser som står på tur och vi har ännu inte fått ett bekräftat ankomstdatum.


Har du förbeställt varor som ännu inte levererats har du tidigare idag fått ett mejl från oss med senaste uppdatering vad gäller just din leverans. Vi är ledsna för fördröjningen och hoppas att du kan hålla ut lite till. Vi står beredda att packa din order med vändande post så snart vi har kläderna här i Malmö. Hör av dig till Fanny på hello@alicedot.com eller 0760-349300 om du har några frågor om din order - hon har full koll! 

 
Öppet på torsdagar 12,00-19,00

Här kan du prova, handla direkt och hämta ditt paket. Fanny tar hand om din order och vår marknadsföring, Cecilia ansvarar för design och inköp. Båda blir lika glada att se och höra av dig! Har du vägarna förbi en annan dag när vi är på plats är du alltid välkommen in!