Att påverkas av män i kostym

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren här
 

För dig som fortfarande är varm och vill känna dig sval i början av hösten är Emma tunikan i kombination med Olina topp och Nell byxa i Step mönstret perfekt. Kaxigt, svalt och skönt. Kombinera med sneakers eller boots. 

Emma tunika 799:- / Olina topp 599:- / Nell byxa 699:- / Happy sjal 249:-

Du vet känslan när man kommer till en stad från landet och bär sandaler, bara ben och håret är sådär solblekt och salt från sommarens alla bad och alla (jag menar verkligen ALLA) runtomkring dig går i kostym med nya frisyrer, fräscha kläder och ser ut som i serien Suits? Och du känner dig som just det, en riktig lantis?


Jag är 26 år och har aldrig haft en ordentlig sommarsemester.  Du vet den svenska fem-veckor-semester-varje-sommar semester. Jag har inga barn som börjar skola och dagis så jag vet inte hur det är att gå från sommarklädd tillbaka till arbetet. Jag känner mig utanför. Som om jag också borde se ut sådär trots att jag inte har sådana arbeten. Som en utböling som inte passar in. Som en malplacerad lantis i storstan.


"Men bry dig inte!", säger min sambo. Du vet, han som själv ser ut som alla andra för att han jobbar på kontor? "Lätt för dig att säga", muttrar jag tillbaka. Så drar det igång. Garderoben vänds ut och in i jakten på att hitta svala plagg som känns höstiga, fräscha och moderna. Jakten på att passa in i min egen stad.

Elegant, skönt och snyggt. Matilda blazer passar till allt! Kombinera gärna med moderna Linnea byxan för ett business intryck. Toppa med en färgglad sjal, ett kul halsband eller ett knallrött läppstift. Så kommer dina kollegor att relatera till dig som färgstark! Matilda blazer 799:- / Linnea byxa 799:- / Blad sjal 249:-

Måndagen kommer och på flygplatsen känner jag mig som en ny människa. Det är jag och alla business-män som flyger varje måndag morgon. Männen i kostym och jag i somriga kjolar. Men inte den här gången! Nej du. Jag har banne mig fått på mig ett par kolsvarta jeans, som blivit alldeles för små av sommarens goda mat, en blus som skrynklar bara jag suttit ner i 5 minuter och en kavaj. Min trogna tygkasse har bytts ut mot en arbetsväska i skinn. 

Jag svettas. Oj vad jag svettas! På väg till tåget, till flygplatsen och på flyget. Luften i planet känns som att den bränner mot min hud. Det fullkomligt rinner svett och jag blir galen. Jag vill skrika "Men vad håller vi på med?! Kan vi inte bara acceptera att det fortfarande är sommar och att bara ben är okej på jobbet?!" Men det gör jag såklart inte. Nej, jag sitter där lugnt och sansat på min plats för att sedan springa ut från flyget till första bästa toalett och kasta av mig allt ihop. Jodå, jeans shortsen följde med och även en sval t-shirt. Aaaaaah, ljuva svalhet och bara ben. Jag lovar mig själv att aldrig göra om det där igen och ändå, någonstans långt inne vet jag att jag kommer göra likadant i augusti 2018. För så fungerar jag. Jag hinner glömma bort hur hemskt det var och tänker "Jaja, hur illa kan det bli?" och får äta upp det lika fort igen.


Hoppsan! Mitt i nyhetsbrevet flög en duva in och satte sig på lagret. Det är tredje fågeln på ett år som försökt flytta in och som vi fått rädda. Med handskar på går det bra att ta i dem. Djur är smarta, de förstår när de ska få hjälp. Stilla satt duvan tills jag tog den och bar ut så att den kunde flyga iväg. Tack för påhälsningen duvan, du lämnade lite fjädrar efter dig. Tror att jag får ringa ekonomi- och hygienchef Eskil så att han får komma och städa igen.

Många är ni som uppskattat Sonja jackan under sommarens varmaste dagar. Men hon behöver inte åka in i garderoben riktigt än! Perfekt som ytterjacka tillsammans med smala snygga Pamela 3336 byxor och en svart Olina eller Elin topp under. Välj en svart/vit sjal till för att få den där perfekta skandinaviska designer känslan. 

Sonja jacka 799:- / Pamela byxa 799:- / Step sjal 249:-

Olivia klänning/tunika är en bra bas i garderoben! Lagom lång ärm som täcker det som behövs och något insvängd midja för att lyfta formen. Guldkedjan bak i nacken gör Olivia rolig att bära utan något utanpå. Kombinera gärna med Matilda blazer eller Molly blazer. Olivia klänning/tunika 799:- / Pamela byxa 799:-

Nåväl, tillbaka till hösten.

Jag finner det fascinerande att även jag, som tycker att jag är så o-brydd och frispråkig, påverkas av våra svenska normer och dessa människor i kostym. Jag som obekymrat går i orange-mönstrad kimono utanpå ett par Step mönstrade Nell byxor och en randig tröja medan min gamle vän Jocke som är en kostym-kille skäms för mig. Men när kontrasten blev så stor att från en dag till en annan gick människorna runtomkring mig från sommarklänningar till kavaj och slacks. Då påverkas jag.


Jag vägrar fortfarande gå helt in i hösten. På första bilden i brevet bär Aida min favorit look. Höstigt men sommar-svalt. Olina, Nell och Emma. Sjalen kan få följa med ut och åka på efter en AW med vännerna. Fast jag har hellre sneakers än boots. Jag gillar att vara platt på marken. Där är jag bekväm. I mina tunna Nell byxor och sneakers.


Vad är du bekväm i? Vilka är dina tillbaka-till-arbetet favoriter? Eller är du lite mer som jag, struntar i normen och kör på din egen stil?

 
 
 

Att många ogillar glidande BH band och gillar strumpbyxor i marint och rostrött visste vi redan. Vad vi inte visste var att ni skulle köpa upp allt på ett kick! Vi har ett fåtal kvar av våra Vet-hut-BH-bands-hållare och våra marina och roströda strumpbyxor. Men oroa dig inte, det kommer mer! Ny leverans sker i nästa vecka. Till dess kanske du hinner klicka hem sista exemplaren?

BH band ska veta hut!

Om du också är trött på att famla efter dina BH band testa ett par av dessa silikonkuddar.  Du lägger dem mitt på axeln och flikar in BH banden under flärparna och voila så sitter de på plats och kuddarna känns dessutom bekvämt tryck-avlastande.

149,00 SEK
Dublin strumpbyxa roströd 60 den

Ni har tjatat - vi har lyssnat! Äntligen finns Dublin strumpbyxa med fot i en härligt höstig färg. Den matchar inte perfekt till vår cabernet men blir väldigt fin till. Extra snygg att pigga upp ditt svarta med!

249,00 SEK
Dublin strumpbyxa marin 60 den

Tillägnat vår kära kund Kicki i Halmstad. Vi har hittat dina marinblåa strumpbyxor! Vi hoppas att du och alla ni andra kommer trivas i denna mörka marinblå färg. Snyggt och skönt!

249,00 SEK
Bandelette spets beige

Går du som Fanny fortfarande barbent och i kjol? Så skönt att gå barbent utan skavande lår. Vi har fyllt på av Bandelettes i alla varianter. Mät ditt lår och hitta din storlek! 

199,00 SEK
 
 
Öppet på torsdagar 12,00-19,00

Här kan du prova, handla direkt och hämta ditt paket. Fanny tar hand om din order och vår marknadsföring, Cecilia ansvarar för design och inköp. Båda blir lika glada att se och höra av dig!