så kan en kvinna vara

Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren här
 

Signe klänning är en formfavorit. Nätt och ändå stadig. Linne/bomull är skönt, svalt och o-ömt. Fickor i sidan, sprund i ringningen och lagda veck i midjan. En av våra mest sålda och mest älskade klänningar!  Pris 799:-

Det är tisdag och plötsligt har telefonen tystnat helt. Jag kollar tre gånger om den verkligen är på innan jag drar slutsatsen att nu är alla på semester och har annat för sig än att ringa till oss. Annonsförsäljarna verkar också fått välförtjänt ledigt och låter oss jobba utan behöva ta ställning till deras otroliga-aldrig-tidigare-skådade-sista-minuten- rabatter på annonser i magasin vi knappt hört talas om. 

Jag hinner både ta tag i byxlagret och få ordning på den hög av papper som ska iväg till Marie för redovisning och juni månads rapport.
En stilla oro gnager dock - det är nu bara två veckor till vår fotografering av höstnyheterna och vår leverantör i norra Indien är inte längre lika säker på att vi ska hinna få våra fotoprover i tid då tyget är sent från tryckeriet. 

Vad kan man göra annat än att böna och be och sedan hålla andan och tänka att det är ju alltid såhär och det har hitintills alltid löst sig om än på håret. Det är alltför många inblandade för att vi ska kunna skjuta på fotograferingen. Mer om hur det går kommer längre fram. Jag är nyfiken själv!

Hemma på balkongen i stan tar krassen fart och räcker lång näsa åt maken och dottern som hånade mina torra små frön och sa åt mig att kasta eländet. Det gjorde jag - i en kruka ute - och voila! I sanningens namn ska erkännas att det är maken som trots höggradig skepticism ändå har vattnat.

Sommar i stan bjuder på mängder av möjligheter. Malmö stad är fantastiska arrangörer av allehanda gratis kultur och upplevelser. De morgonpigga med små barn går förstås på TVs direktsända Sommarlovsmorgon som håller till ett hyfsat stenkast från oss på AliceDot. i Västra Hamnen. De lite äldre tar en sväng till Pildammsparken och lyssnar på gratis musik under temat Sommarscen. Folkets Park bjuder på både lek, plask, grönområden och gratis underhållning. Utomhusbio visas sent på kvällen i kringområdena (vi har inga förorter i Malmö - vi är liksom alla i samma båt), och så kan man lägga en peng på att hyra en riktig båt och ha picknick på med alla kära vänner och släktingar i kanalerna. Och exakt hur mycket av detta har jag gjort i sommar? Inget! Noll! (Ännu) 

Just nu har jag "snöat in" på Elira blusen. Jag kom på att den passar ypperligt att bära utanpå Olivia tunika/klänning när jag vill ha nåt med lång ärm. Annars har jag den som den är med vitt linne och vita byxor till. Elira finns till ordinarie pris i vitt och svart för 699:- medan den cerise går att REA fynda för 499:- Svart, vit  Pris 699:-

Sjalen Flora är en glad sommarsjal i 100% viskos. Design Simi Gauba, min vän i Indien. Pris 249:-

Istället har jag haft en stilla hemma-vecka med en ny serie från HBO som jag verkligen gillar och kan rekommendera till andra stugsittare. Tyvärr missade jag den föregående serien "The good woman" som denna fantastiska serie "The good fight" bygger vidare på. Den första finns på Netflix.

Tänk dig advokatmiljö, tänk dig kompetent framgångsrik kvinna 60+ i huvudroll (!!!),  ja bara en sådan sak, tänk dig sedan att hon för dialog och samarbetar väl med andra kvinnor i olika åldrar (!), tänk dig att det förekommer flera svarta framgångsrika kvinnor och män (!) som är både smarta och goda (!), tänk dig att det dessutom dyker upp en advokat som är kvinna och närmast att betrakta som ett riktigt original (!) men som är efterfrågad. 

(Du vet väl att verklig jämställdhet är när en kvinnlig tönt/klant kan nå lika långt som en manlig tönt/klant?) 

Jag är både trött och less på att se kvinnliga offer i alla böcker och TV serier (ja - grov generalisering där - naturligtvis inte ALLA). Kvinnor som mördas, kvinnor som våldtas, kvinnor som lemlästas, kvinnor som hålls fångna, kvinnor som är prostituerade, kvinnor som är dåliga mödrar, kvinnor som är mähän i förhållande till män....


INGET av detta förekommer i denna serie - nåja en liten skvätt av det senare - men ändå!
Det är en fröjd att få en alternativ verklighet skildrad.
Så är du sugen på att sitta mera inne i sommar? Sök på HBO "The good fight" - en säsong med 10 fin-fina avsnitt. 

Notera även assistenten som inte är en klassisk skönhet men en vacker och stor personlighet. En ung driven tjej utan formell kompetens men med driv, kontakter och handlingskraft som är mer värt än all utbildning i världen. Hon är både min och Fannys hjältinna!

Om jag vore advokat då klädde jag mig så här. Anständigt, klassiskt, kvinnligt. Noor klänning och Matilda blazer. Under detta bär jag ett par svarta spets Bandalettes. Ingen vet att de finns där förutom den nya resliga åklagaren med den djupa rösten som jag har en hemlig affär med. Oj.. förlåt...där rusade fantasin iväg! 
Back to business. Klänning Noor och blazer Matilda finns i storlekar 42-56.  Pris 799:-/styck

Vad har nu allt detta med kläder att göra?
Vi behöver se bra ut och känna oss väl till mods för att få den respekt vi förtjänar,  vi behöver se fler olika kvinnliga förebilder och vi behöver mer igenkänning, inte mindre.
Om manusförfattarna i säsong 2 kan ge en tjock kvinna en karaktärsroll som både smart och framgångsrik, då har vi kommit ytterligare en bit på väg! De kompetenta tjocka lyser nämligen med sin frånvaro på film och TV. Visste du att tjocka kvinnor tjänar mindre än smala? Bara för att de är tjocka - inget annat. (Källa: En tysk arbetsplats undersökning - kan leta fram mer exakt om nån är intresserad).

Vi tror att det sitter i kläderna! Ja, det må vara ytligt - men vi människor är ytliga och gör sällan några djuplodande analyser. Vi rationaliserar snabbt och starkt påverkade av våra intryck från media. Ser vi bara svarta män som är grovt kriminella eller knarkare så...Ser vi bara kvinnor som är offer så...Ser vi bara tjocka kvinnor som snubblar i urtvättad trikå och äter bakelser så...

Det är det vi är här för att ändra på! Du gör det och jag gör det! Du trodde kanske att vi bara var intresserade av kläder? Nej, nej - det är jämställdhet och acceptans som är vår mission!
Se där  - det blev ju ett helt manifest den här gången! (Ses i Almedalen nästa år?)
Med detta vill vi bara önska dig en riktigt skön och avkopplande sommar!

 
 
 
 

Jag har fruktansvärt svårt att skilja guldkorn från guldkorn men det här är faktiskt ett av mina finaste guldkorn på REA. Inte många kvar nu! Oksana kimono i 100% modal. Skön! Ordinarie pris 799:- REA pris 499:-


            Lite att tänka på när du handlar på REAN:

  1. Under rean tillkommer en fraktkostnad om 49 kr (Sverige endast) men bara om du handlar för mindre än 500 kr. Handlar du REA eller annat för mer än 500 kr är frakten gratis som vanligt!
    Handlar du ordinarie varor under 500 kr under REA perioden drar vi av fraktkostnaden i efterhand. Returen är som alltid gratis!
  2. Vissa varor ur vårt gamla sortiment kan vara smalare i modellerna än nuvarande sortiment Dubbelkolla gärna dina mått innan du beställer så att du får rätt storlek.
  3. Vissa plagg finns bara kvar i få exemplar och udda storlekar så det gäller att vara på hugget. 
 
 
 
 

BILLIGARE FRAKT för våra kunder i Finland, Danmark och Norge.
Frakten kostar nu endast 99 kr och returen är gratis!

Alltid fri frakt inom Sverige när du handlar ur ordinarie sortiment!