Var snyggast på festen!

Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren här
 
 

Måndag morgon denna vecka. Maken, väninnan och jag har återupptagit våra morgonpromenader i Pildammsparken. Denna skönhet gjorde min måndag! Är det inte galet vackert just nu?

Det fanns en tid när en inbjudan till en fest, en högtid, ett kalas, ett party gjorde mig stressad. En stress som helt förtog glädjen i att vara bjuden. Det finns till och med ett par tillfällen då jag tackat nej, eller fått en sprängande huvudvärk med tilltagande illamående samma kväll och helt sonika stannat hemma.

 Jag har kvällen innan fest kört hungrig och stressad till närmsta köpcenter direkt från jobbet och rusat runt i jakt på ett nytt plagg som passar tillfället. Nästan vad som helst bara det passar och bara det är nytt! När man drar storlek 50 är klädutbudet ungefär lika generöst som bankernas inlåningsränta. Av den anledningen och pga bristande framförhållning lyckades jag sällan. Jag har köpt dyra plagg som passar min storlek men inte min stil. Jag har köpt billiga plagg som passar min budget men inte det festliga tillfället.  De dyra plaggen har sedan hängt i garderoben och gett mig ont i magen för jag vet vad de kostade men det hjälper liksom inte - jag är inte grå-brokad-blazer-typen. De billiga plaggen har tryckts ned i en låda efter en användning och en tvätt. Kan vara bra att ha om jag ska måla eller tapetsera. Hur ofta händer det att jag målar nu för tiden? En gång om året?

Ett av mina sämre festköp var en linneskjorta från Almi i 1000 kronors klassen. Tillfället var inte särskilt högtidligt, en stor härlig fest på jobbet bara, men jag ville ha något nytt. Skjortan passade bra men fanns endast i gult. Jag gillar gult och passar till och med i gult, dock inte i denna bleka gula ton som mest liknade något från färgkartan som tandläkare använder för att hitta rätt fyllning. Inte vaniljgul inte solgul, inte rapsgul, den var fula tänder-gul! 

Jag vantrivdes så till den milda grad att jag smet iväg från festen redan efter en timme utan att säga hejdå till någon. Jag låtsades helt enkelt att jag skulle gå och hämta ett glas vin men istället gick jag bara rakt ut genom dörrarna och hem till min lilla övernattningslägenhet och pustade ut. Så kan det gå när man inte trivs i sina kläder! 

Mina bästa panikköp inför ett festligt tillfälle har faktiskt varit när jag har köpt dubletter av ett redan älskat plagg. Det kanske inte var så otippat och nytt, men jag kände mig fräsch, bekväm och säker och kunde lugnt ägna mig åt att vara festlig och umgås!

Säkrast i svart? Med en svart Olina topp och svarta Pamela byxor under kan du känna dig säker och toppa allt med en fin mönstrad kimono utanpå. Elegant, svalt och mycket rätt! Oksana kimono finns svart/vit mönstrad, grön/sand mönstrad och röd/orange mönstrad och kostar 799:- Olina topp 499:-

Nu är det festliga tider igen!
Kanske ska du på studentmottagning, på bröllop, på midsommarfest inom kort? Gör då inte som jag!
Se till att du har hittat något snyggt, provat och känt efter innan det är dags. Se till att du känner dig bekväm och trygg och att du har alla de accessoarer som krävs. Ska du ha klänning? Har du sköna strumpbyxor eller Bandelettes som passar till?
Ska du vara helsvart? Se till att du kryddar med någon rolig färg på nagellack, väska eller sjal.
Ge dig själv en chans att bara ha roligt och känna dig säker!

För egen del tackar jag numera gärna ja till en fest i trygg förvissning om att jag har en hel kollektion av kläder som passar mig och som jag kan välja och vraka bland! 

Vår kollektion bygger på att du ska kunna ha våra kläder till en finare vardag och till en enklare fest. För hur många av oss blir bjudna på Nobelfest och en bal på slottet?

Att bära långklänning är härligt, enkelt och stiligt! Ofelia klänning som är fodrad för total o-genans finns i svart, grön/sand mönstrad och röd/orange mönstrad finns i storlekar 42-56 och kostar 899:- Vi rekommenderar att du tar en mindre storlek då klänningen är mycket rymlig. 

En välsittande klänning med härlig vidd över höfterna är en given festfavorit. Noor klänning finns i flera färger. Klänningen är insvängd med dold dragkedja i sidan för rätt passform och har foder över rygg, byst och i kjolen. Noor klänning finns i svart, svart/vit mönstrad, grön/sand mönstrad och röd/orange mönstrad. Här kombinerad med Molly blazer i svart. Pris 799:-/699:-

Det enkla är ofta det fina. Här är Audrey i Ofelia tunika  kombinerad med en randig Paris kjol. Ofelia tunika finns i svart och turkos i storlekar 42-56. Paris kjolen finns både kort och lång i flera färger i storlek 42-56. Pris 699:-/349:-

 
 
Flora sjal

Om du inte har lust eller råd att köpa nya kläder så rekommenderar vi en färgstark sjal som det enda nya. Den här sjalen gör underverk med dina gamla kläder och passar till mycket. 100% Viskos. Storlek 100 x 180 cm
Design Simi Gauba för Alice & Fay / AliceDot. 249,00 SEK
En skön strumpbyxa till fest!

En skön strumpbyxa som håller in mage och lår. Den är halvtäckande och finns i storlekar 44-60. 

Vi rekommenderar att du tar en storlek större än normalt! 
Bruten förpackning återlöses ej.

199,00 SEK
Varm under kjolen?

Bandelettes som vi köper direkt från USA är en succé. Vi fyller på och fyller på och har de flesta i lager just nu. Spets choklad är snyggt på bruna ben!
Mät ditt lår på det tjockaste stället (inga gissningar...) och stäm av mot vår måttabell. Då sitter de som en smäck!

Bruten förpackning återlöses ej.

199,00 SEK