Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren   
 
Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Sturups flygplats måndag fm. utsikt från flygbussens fönster. Fanny har landat och är på väg till jobbet. Skönt att väder att inte ha semester i om man säger så...

Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Makronissos beach samma måndag fm. Här har maken och jag tillbringat en vecka med att sola, bada, läsa, reflektera och umgås. Även om vi mest läser böcker när vi är lediga så går det bättre när solen skiner! I trädet hänger Saga tunikan, Oksana kimono och Jolly sjal och jag fotar iklädd bara baddräkt men det slipper ni se!

Just hemkommen från en avkopplande aprilvecka på sydliga breddgrader är jag uppvärmd och vill fortsätta använda mina nyinvigda sommarkläder. Temperaturen låg runt 20-25 grader i luften och 17-18 i vattnet och det var precis så behagligt som vår svenska sommar kan bli med lite tur.

En semestervecka vid medelhavet i april är bra på flera sätt;
1. Vi firar bröllopsdag och det är ett bra tillfälle att stanna upp och umgås innan sommaren kommer med mycket jobb!
2. Det är lågsäsong i Medelhavet så det är billigt och man behöver inte gå upp i ottan för att markera sitt revir vid hotellpoolen eller freda sig mot testosteron-marinerade försäljare.
3. Alla vårens AliceDot. nyheter har kommit och jag kan välja mina favoriter och utsätta dem för det ultimata semestertestet. Är de så bra som de ska vara? Saknar jag något?
4. Höstens nyheter är beslutade och utskickade till våra leverantörer. Jag kan lugnt invänta deras prover innan slutlig order ska läggas.
5. Det är snart dags att dra igång arbetet med nästa vår/sommarkollektion. Inget inspirerar mer än lata dagar i varmt väder!

Det är alltså inte BARA semester att vara på semester. De bästa idéerna kommer alltid när jag inte har ett skissblock framför mig. Efter en lång dag på stranden måste vi snabbt till en supermarket och inhandla skissblock och blyertspenna så jag kan skissa på de nya tankar och idéer som lekts fram utan ansträngning i solstolen. 

Saga klänning/tunika

Årets semesterfavorit! Saga tunika/klänning i linne/bomull bar jag 5 dagar av 7 på min semester. Jag drog den över baddräkten på väg till stranden och jag bar den med leggings till på stadspromenad. Det fina med Saga är att den är lika snygg till byxor som med bara ben på stranden. Pris 799:-

Till Fest & Snygg vardag. Oksana kimono.

Oksana kimonon i nya svart/vita mönstret trivs jag alltid i. Den här resan bar jag den kvällstid på barrundan till svarta byxor (Pamela) och svart topp (Olina) och med höga sandaler precis som Aida har på bilden. Enkelt men snyggt och bekvämt. Kimonon följde mig dessutom till stranden utanpå Saga tunikan. Skönt att skydda armarna från sol på väg till och från stranden och så känner jag mig lite sval och elegant trots att håret sitter i klämma och sminket sköljts bort av salta vågor. Pris 699:-/499:-/799:-

Mie tröjan med randig Paris kjol.

Mie stickad tröja av ren bomull i färgen rödbeta. Finns även i grått och i svart. Perfekt till valborgsmässo-firandet och till svala vår- och sommarkvällar. Här med Paris trikåkjol. Pris 799-/399:-

Konsten att packa riktigt smart inför en semester blir man väl aldrig fullärd i och just hemkommen kan jag konstatera att jag lätt kunde ha lämnat 30% hemma. Jag använde en Emma tunika - inte tre. Två baddräkter, inte tre och träningsskorna förblev ouppackade.

Glad var jag att jag trots tvekan i sista stund tog med en stickad Mie tröja och ett par nya vita skinn-sneakers. Man blir frusen efter en dag i solen och kvällar och morgnar var fortfarande svala. Jag kurade in mig i Mie tröjan och värmde tårna i mina mjuka sneakers och var nöjd och belåten. 

Livia långärmad topp

Livia toppen som kom i höstas passar fint nu när det fortfarande är kallt ute men solen plötsligt kan dyka upp och värma. Toppen är av skön lite tung viskos jersey och finns även i rödbeta/grå. Ärmen är smal nedtill men toppen är rymlig över mage och höft. Pris 699:-

När vi landade på Sturup i tisdags natt/morse visade termometern +2 grader. Fanny hade dagen innan landat på samma flygplats i hällande regn så vi var mentalt förberedda. För oss som bor i Malmö/Stockholm vet vi att Valborg kan vara oberäknelig och till och med "bjuda på" snöfall men att det därefter vänder snabbt.

Maj är en månad som brukar slå oss med häpnad. Den har förmågan att leverera allt vad vi längtat efter och det med besked. Jag skulle inte bli förvånad om det kalla, kusliga vädret plötsligt slår om och ger oss en värmebölja som heter duga!
Då är iallafall jag lite uppvärmd, förgräddad och klar över möjligheterna i min sommar garderob. Har du inventerat din? Har du vad du behöver? 

En sjal som piggar upp och sätter fart!

En ny sjal att pigga upp med! LEAF sjal med bladmönster i eldiga toner passar bra nu till Valborg!
Design av Simi Gauba Material av 100% viskos och storleken är 100 x 180 cm. 
Pris 249:-

Till webbshoppen här!

Psst! Vi har byggt om vår webbshop för att du lättare ska se vilken storlek du köper, enklare hitta våra villkor och kunna kontakta oss. Bli inte orolig om det känns förvirrande, vi hjälper dig om det blir lite fel. Storleksguiden hittar du som vanligt bland bilderna för varje produkt!

 
Vi var inte ensamma...

... om att ha lår som klibbar och skaver i sommartid under kjolen. Lösningen för detta eländiga lårskav är inte att sluta använda klänning eller kjol. Lösningen är Bandelettes!

Ni var så många som ville prova att vi sålde slut på de ljusa hudfärgade i ett nafs! Nu har vi beställt mer så de bör vara tillbaka om en vecka eller så. Håll utkik om du inte hann med förra veckan!

Skydda låren mot skavsår!
Bandelettes i svart spets

Det lite sexigare och svalare alternativet till att bära shorts under kjolen i sommar. 

199:-   
Beställ direkt!
En ny möjlighet att gå barbent utan lårskav!
Bandelettes heltäckande

Testa de heltäckande lårbanden om du inte vill ha spets! 

199:-   
Beställ direkt!
 
Vi har öppet varje torsdag klockan 12-19
Kom hit vetja!

Hej, hej! Vi är Cecilia och Fanny Alatalo. Mor och dotter. Tillsammans är vi AliceDot.

Vår butik har öppet varje TORSDAG klockan 12-19. Du hittar oss på Einar Hansens Esplanad 41-43 i Malmö. Här kan du handla ur samma sortiment och till samma priser som på nätet!

 

Cecilia sköter design och inköp medan Fanny tar hand om försäljning och din order. Vi svarar gärna på dina frågor och lyssnar på dina önskemål när du kontaktar oss! 
Mejla hello@alicedot.com eller ring 0760-349300 så hörs vi!


Vi blir alltid glada att höra av dig! Cecilia och Fanny

Klicka här för att kontakta och hitta oss!
hello@alicedot.com
Einar Hansens Esplanad 41-43, 211 13 Malmö
   Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här.   
Proudly delivered by
Soundest