Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren   
 
Tänker du också på miljön?

Som 90-talist tillhör jag generationen som växte upp med sociala medier. I Jonstorp började vi med Kamrat och Lunarstorm redan vid 11 års ålder. Vi är generationen som ständigt är uppkopplade, vi har ständigt nya allergier, vi handlar second hand och diskuterar gladeligen källsortering, jämställdhet och kött. Visst är vi tröttsamma?


Så varför blir jag då så ledsen när jag ser hatet mot påskfjädrar? Jag är uppväxt med påskfjädrar som pyntade björkriset runt varje husknut till påsk. Som barn var påsken min favorit bland våra svenska högtider. Påsken är färgglad, har gott godis och påsklovet innebar alltid att snart var sommaren här. Vi kan väl säga att jag fortfarande gillar påsken bäst, trots helgens snöoväder.


Att börja miljö-/ och köttdiskussionen genom att förkasta påskfjädrar gör mig rakt igenom arg och ledsen. Pyntet vi använder en vecka om året kan omöjligt vara lika hemskt som det kött vi konsumerar (och bär hem i plastkassar), antalet polyesterplagg vi köper till minimala priser och de hundratals ton mat vi slänger varje år. På radion hörde jag någon som representerade Uppsala kommun som var stolta över att ha uteslutit klassiska påskfjädrar och istället anväder sig av pappersfjädrar. När hon senare fick frågan "var kommer de från och hur miljövänliga är de jämfört med de klassiska påskfjädrarna?" kunde hon inte svara. Typiskt oss att förkasta något men inte veta om alternativet är bättre. I Lund har man pyntat med fladdrande plastgirlanger som man på flertalet ställen berättar att de är 100% nedbrytningsbara och i Sollentuna har påskfjädrarna ersatts av neonfärgad tyll med något oklart bakgrund.


Är vi så naiva att vi tror att det är själva påskfjädern som är boven och att alla andra alternativ är bra? Är alternativen alltid bättre bara för att de är annorlunda?

Ett bra val för miljön! Vår trikå tillverkas av Mr. S i södra Indien. Hans fabrik är både BSCI certifierad (Business Social Compliance Initiative - reglerar sociala förhållanden) och GOTS certifierad (Global Organic Textile Standard - reglerar produktionen av textil). Två av många anledningar till att vi arbetar med Mr. S! Till kollektionen hör Pim linne och t-shirt, Peggy t-shirt, Paris kort och lång kjol samt Paris t-shirt lång ärm. Här bär Aida Pim linne som finns i fler färger. Pris 399:-

Jag säger inte att jag är guds bästa barn, snarare tvärtom. Jag veckopendlar mellan Stockholm och Malmö med flyg. På torsdagar är jag lat och kör bil till kontoret från andra sidan stan bara för att vi jobbar sent och det är bekvämt att slippa vänta på bussen. Jag köper inte alltid ekologisk mjölk, jag konsumerar en hel del nagellack och en väldans massa värmeljus.


Men jag gör mitt yttersta för att kompensera! Jag äter inte kött. Den totala köttproduktionen i världen står för ca 14% av alla utsläpp från växthusgaser vilket i sin tur motsvarar alla världens flyg, bilar och båtar som transportnäringen står för. Jag källsorterar allt som går. Vi har nära 0% matsvinn i vårt hushåll, jag köper inte nya plastkassar utan bär hem maten i gamla slitna bomullskassar och jag fikar inte på fiken som inte har fair-trade kaffe. Ensam förändrar jag inte världen, men tillsammans kan vi göra det.

Peggy t-shirt i 75% Lyocell och 25% Organisk bomull finns i vitt, beige, blå, röd, svart/vit randig och grön/vit randig. Peggy kommer från Mr. S certifierade fabrik i södra Indien! Pris 449:-

Olina toppen i 100% modal som kommer från bokträdet. Snällt mot miljön och snällt mot huden. Kombinera med ett par Pamela byxor i viskos (som också kommer från bokträdet) eller Paris kjol i beige (som är producerad av Mr. S). Både toppen och byxorna finns i flera färger och mönster. Pris 499:-/699:-

Släng inte maten bara för att bäst föredatumet gått ut. Lukta och smaka på den. Det är skillnad på bäst före datum och sista förbrukningsdag. Köp inte plagg gjorda av polyester bara för att de är billiga. Köp hellre färre plagg i miljövänliga alternativ. Källsortera, återvinn och välj bussen framför bilen (eller cykel/promenad om du bor och jobbar i stan!). Om alla gör sitt yttersta kan vi förändra världen, det är jag säker på!


Oavsett hur du pyntar, konsumerar eller tänker hoppas jag att vi kan enas om en sak - vi behöver alla bli bättre på att tänka på de vardagliga grejerna för framtidens skull. För våra barns och barnbarns framtid. Det börjar med oss!

Sonja jacka mörkgrön

Sally skjortan i mörkgrönt är snäll mot miljön och snygg på kroppen. 55% Linne och 45% Bomull gör även att den skrynklar mindre än ren lin. Finns även i svart samt denim (denim i 100% bomull) Pris 799:-

Sonja jacka mörkgrön

Fräscht och snyggt till svart, vitt och beige! Oksana kimono i Fern grön är i 100% modal och snygg till vardags och fest. Oksana finns i fler färger och mönster. Pris 799:-

Se fler miljövänliga alternativ här
Läs mer om materialen i våra produkter här

Psst! Vi har byggt om vår webbshop för att du lättare ska se vilken storlek du köper, enklare hitta våra villkor och kunna kontakta oss. Bli inte orolig om det känns förvirrande, vi hjälper dig om det blir lite fel. Storleksguiden hittar du som vanligt bland bilderna för varje produkt!

 
Bandelettes - ett måste i sommar!

Är du som oss? Klibbar låren ihop på dig när det är varmt? Får du också hemska skavsår mellan låren som gör att du till slut inte vågar använda kjolar och klänningar? Vi också!


Lösningen för detta eländiga lårskav är inte att sluta använda klänning eller kjol. Lösningen är Bandelettes - så slipper du lårskav och kan fortsätta njuta av klänningar och kjolar året om! Känn dig bekväm och snygg i sommar med ett par Bandelettes!


Bandelettes är ett par textilband för låren som är ca 13,5 cm breda. De finns i beige, choklad och svart spets (90% nylon, 10% spandex) samt heltäckande beige och svart (82% nylon och 12% spandex). Bekvämt, snyggt och lätt att leva med! Bandelettes är utrustade med en silikon-liknande tejp som gör att de sitter kvar på benen oavsett hur nyduschad eller svettig du är! Fanny provade sina i Puerto Rico förra redan förra året och gav de högsta betyg. Nu kan du äntligen skaffa dig ett par själv!


Gör såhär:

1) Mät låret där det är som störts eller där du upplever att lårskavet uppstår

2) Jämför mot måttlistan som finns bifogat som en bild i varje Bandelette och beställ den storlek som passar ditt mått. Ex. är ditt lår 66 cm i omkrets väljer du storlek C.

3) Beställ, vänta på leverans och njut sedan när det är dags att använda!

Bandelettes finns i heltäckande svart och beige samt svart, choklad och beige spets. Pris 199:-

Heltäckande beige
Pris 199:-   
Köp nu
Choklad spets
Pris 199:-   
Köp nu
Beige spets
Pris 199:-   
Köp nu
Svart spets
Pris 199:-   
Köp nu
 
Vi har öppet varje torsdag klockan 12-19
Kom hit vetja!

Hej, hej! Vi är Cecilia och Fanny Alatalo. Mor och dotter. Tillsammans är vi AliceDot.

Vår butik har öppet varje TORSDAG klockan 12-19. Du hittar oss på Einar Hansens Esplanad 41-43 i Malmö. Här kan du handla ur samma sortiment och till samma priser som på nätet!

 

Cecilia sköter design och inköp medan Fanny tar hand om försäljning och din order. Vi svarar gärna på dina frågor och lyssnar på dina önskemål när du kontaktar oss! 
Mejla hello@alicedot.com eller ring 0760-349300 så hörs vi!


Vi blir alltid glada att höra av dig! Cecilia och Fanny

Klicka här för att kontakta och hitta oss!
hello@alicedot.com
Einar Hansens Esplanad 41-43, 211 13 Malmö
   Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här.   
Proudly delivered by
Soundest