Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren   
 
Rapport från en sjuksäng
Gott nytt år!

 Play jacka och Pam kjol superskön och lagom varm trikå. REA PRIS 99:-/st (ord.pris 699:- resp. 399:-)

Till slut dukade även jag under efter att rakryggat och torrnäst vandrat genom en korseld av nysningar, skrällhosta och knöliga pappersnäsdukar. I familjen är jag känd som den med det goda immunförsvaret, gott så, men nu gick det inte längre.


Jag inledde helgen med en bra om än dyster biofilm "Manchester by the sea" tillsammans med en god vän medan maken låg nedbäddad hemma. Bättre fly än illa fäkta tänkte jag. Helgen i övrigt blev lugn men med en egen eskalerande öm hals som jag envist trodde jag kunde ignorera, men icke. Vaknade måndag morgon utan röst och med brinnande sågspån i halsen och därtill rinnande näsa. Fasiken också.


Nu är jag så där lagom sjuk, så som man kan längta efter när livet är jäktigt.


Ingen oro över konstiga symptom. Bara att krypa ner i sängen och läsa böcker och ligga i soffan och se på film. Kruxet är att jag redan efter 4 timmar inte tycker det är så mysigt.

Pim linne är i mjuk och skön lyocell. Färgglad i rött eller grafisk i svart. REA PRIS 249:- (ord. pris 399:-)

De där härliga mitt på dagen filmerna/serierna har ju blivit ett hav av val i och med HBO och Netflix och SVT Play. Jag spenderar en dryg timme med att håglöst leta, läsa, sortera, scanna, scrolla och hitta mängder av ljumma program men tappar sedan lusten.


Jag läser några kapitel i Elena Ferrantes bok "Min fantastiska väninna" men måste lägga den ifrån mig när ögonen svider och näsan rinner. Snyter mig, går en sväng runt lägenheten. Sparkar lite på alla de tavlor som ännu 7 månader efter flytten står kvar i travar på golvet. Nej inte på samma plats, de flyttar lite fram och tillbaka men upp på väggarna kommer de inte.


Jag scrollar och letar bland nytillkomna annonser på blocket. En kattunge står på önskelistan, men det har vi ju faktiskt inte diskuterat eller övervägt färdigt ännu. Eller rättare sagt vi har faktiskt sett varandra i de rödgråtna ögonen, hållit hand och sagt, "Nej, nu blir det absolut ingen ny katt efter vår kära Missy". Det låter ju fortfarande klokt men tänk på glädjen som ett husdjur ger...och så himla ofta reser vi ju inte bort...kanske ändå?


Ett vitrinskåp vore bra, jag vill precis som väninnan kunna ha fler än 5 av samma vinglas. Det ser så trevligt och rikt ut med dessa rader av vinglas. Men hur hämtar man ett sånt vitrin-schabrak i Lund? Måste hyra en bil då. Kör alltid fel i Lund. Det får vänta...

Svep in dig i en skön och färgglad Jolly sjal i 100% bomull. Är du extra frusen kan du svepa in dig i två! Perfekta på kalla flygplan eller hemma i sjukstugan. PRIS 99:-

Över till Facebook och Instagram. Nån annan sjuk stackare frågar efter en dunderkur, en semestrande vän fotar palmer i solljus, ett reklaminslag för en obskyr vit gegga i burk menar otidsenligt att "min man älskar att jag är så slät och ser så ung ut". Jag undanber mig bestämt denna reklam och undrar om deras copywriter bott under en sten de senaste 50 åren? En avlägsen väninna har satt sin andra surdeg, bild på det därtill. I övrigt inget nytt.


Timmarna går men de går långsamt och jag tänker att jag helst jobbar imorgon. Men så var det det där med att inte smitta andra. Tur att det numera går att göra mycket på distans. Jag reserverar sonens födelsedagspresent för senare upphämtning i en affär. Jag gör research på datorer och bildskärmar (vi behöver snart nya på jobbet). Jag letar ovanliga tapeter (blev inte helt nöjd med de förra) och så läser jag några kapitel till i boken som börjat ta sig och plötsligt har det blivit mörkt ute. Dagen är slut.


Nej, jag ska aldrig mer vara avundsjuk när någon annan blir så där lagom bara-stanna-hemma-och-vila-sjuk. Det bästa är ändå att gå utan smink och att hasa runt i mjuka kläder. En dag eller så, sen kan det räcka!


Den här veckan slår vi ett slag för mjuka byxor, varma koftor och stora sköna sjalar i starka, härliga färger. Allt till fantastiskt låga priser!

Varmt och glatt i en röd Kim kofta. Finns även i marin och mullvad. REA PRIS 499:- (ord.pris 799:-)

"Det bästa är ändå att gå utan smink och att hasa runt i mjuka kläder." Favoriten i sjukstugan är Pam byxor i mjuk och skön trikå. REA PRIS 99:- (ord.pris 499:-)

Rött och aubergine i en härlig kombination! Fay sjal finns även i blå/svart, svart/vit och röd/vit. 

REA PRIS 99:- (ord.pris 199:-)

Vad ska jag tänka på när jag handlar rea?

- Under rea perioden tar vi ut en fraktavgift om 49 kr när du handlar för mindre än 500 kr. Handlar du för mer än 500 kr är frakten gratis!

- Köper du varor ur ordinarie sortiment för mindre än 500 kr drar vi av frakten i efterhand!

- Det ligger några röda dagar i slutet av december och början av januari. Ditt paket kan därför ta lite längre tid än vanligt att hitta fram. Vi ber om ditt tålamod!

- Du har alltid 14 dagars öppetköp och bytesrätt, det gäller även rean! Använd den bifogade retursedeln så står vi för returkostanden.

Ta mig direkt till REAN!
 
Vi har öppet precis som vanligt!

Vår butik på Einar Hansens Esplanad 41-43 i Malmö har öppet varje TORSDAG klockan 12-19. Här kan du handla ur samma sortiment och till samma priser som på nätet!

 

Oavsett om vi får se dig live eller inte så blir vi alltid glada att höra av dig. Det är Cecilia som sköter design och inköp medan Fanny sköter försäljning, order och retur. Vi svarar gärna på dina frågor eller lyssnar på dina önskemål när du kontaktar oss!

Mejla hello@alicedot.com eller ring 0760-349300 så hörs vi!

 

 

Cecilia och Fanny

Klicka här för att kontakta oss och hitta hit
hello@alicedot.com
Einar Hansens Esplanad 41-43, 211 13 Malmö
   Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här.   
Proudly delivered by
Soundest