Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren   
 
Konsten att sprida glädje - är inte det välgörenhet så säg?
Lisa top och Linnea byxa - allt annat än musgrått!

Grå som en mus? Inte alls! Elegant stålgrå kombination som passar lika bra till jobbet med en kofta som på fest med en lätt och luftig tunika utanpå. Elsa i vitt, Oksana i grönt eller Matilda i svart

rekommenderar vi! Lisa topp 599:- och Linnea byxa 799:-

I tider av högljudd debatt om vem som har rätt att vara Lucia (!) Jo på allvar...
I tider av utanförskap, droghandel, skottlossning, gråväder och en tilltagande stress inför jul och nyår då händer det plötsligt.

I ett gathörn på en av Malmös mest exotiska gator där kebab och falafel krögare ligger skavfötters med exotiska klädaffärer fulla av glittriga festkläder lämpade för det överdådiga bröllop som jag aldrig blivit bjuden på, på denna gata där min nyfunne tandläkare med hemvist i tjusiga områden i Höllviken och Skanör finns hittar vi även frisörer som klipper för en hundring snudd på dygnet runt och den välkända Malmö klubben KB (Kultur Bolaget), på just denna gata i stan finns plötsligt en nyetablerad butik och restaurang för möss i miniatyr.

De har slagit upp sin röd och vitrandiga markis just under en av kebabkillarnas skyltfönster. För morgontrötta på väg till bussen passerar detta nytillskott i gatubilden helt obemärkt men för skarpögda mindre barn och känsliga hundars nosar och för oss som är lite uppmärksamma på nyheter i sociala media blev det en glad upptäckt.

Miniatyrbutik för möss på Bergsgatan i Malmö

Jag och maken passerar dagligen men på "fel" sida gatan och hade inget märkt förrän på torsdagsmorgonen då jag snappat upp detta på Instagram och vi bytte sida på vår morgonpromenad.

Muntra leenden och samtal mellan de som stannade upp och tillät sig att bli ett par minuter försenade till jobbet för att förundrat huka sig och beskåda kvarterets nytillskott Lilla nötbutiken "Noix de Vie" (Livets nöt) och restaurangen "Il Topolino" (Musse Pigg på italienska) ståtar stiligt och komplett med prislappar, små bord och stolar, ett elskåp och en liten cykel fastlåst och lutad mot en vägg under den tända gatlyktan.

BBC gör sitt förmodligen första inslag någonsin från denna gata i Malmö och det lilla muskvarteret sprider sig över världen som en god solskenshistoria som visserligen inte kommer ha någon som helst betydelse eller bot mot utanförskap och droghandel men som ger oss hopp, fniss, värme och skön gemenskap en grå vecka mitt i december.

Fint och betydelsefullt mitt i vardagen! Vi ser fram emot fortsättningen!
Följ Anonymouse_mmx på Instagram om du vill se mer!

Elsa tunikan i vit lätt kräppas viskos är tunikan att känna sig fin i till de kommande festerna. Med mycket vidd i tyget över mage och höfter svänger den snyggt och ledigt. Passar alldeles extra bra för dig som är nätt upptill men bredare över höfter och rumpa. Lång uppvikbar ärm. Den här tunikan är lätt att variera med kjol eller byxa och olika smycken. Finns såklart även i svart. Pris 699:-

 
Favoriterna som snart är slut

Vi har alla hittat de där gudomliga favoritbyxorna som flitigt används. Min favorit är Petra byxan och Fannys favoriter är Power jeansen. Flitigt använda och lagom slitna börjar det snart bli dags att klicka hem ett till par.

 

Vintersäsongen är snart slut och så även våra byxor. Power och Petra finns endast ett fåtal kvar. Till våren kommer Pamela byxan (Petras tunnare syster) och ett par andra nyheter. 

 

Vill du vara säker på att ha ett par som räcker året ut är det dags att klicka hem ett par nu! Power jeans i blått, vitt och svart finns i ett fåtal storlekar kvar. Så även Petra byxan i svart, grått och svart/vit.

Power jeans

Fannys favoriter. Jeans med stretch i ben och midja. Inget som väller över. Endast ett fåtal kvar i blått, vitt och svart! 

 

 

 

 

 

 

Pris 899:-   
KÖP NU!
Petra byxa

Cecilias favoriter. Supersköna stretch byxor med resår i midjan. Snygga till fest och vardag. Endast ett fåtal kvar i svart, grått och svart/vit.

 

 

 

 

 

 

Pris 799:-   
KÖP NU!
 
Äntligen påfyllt!

Så roligt att ni gillar våra franska läsglasögon. Vi har nu fyllt på av de flesta färger. Tyvärr är de cerise slutsålda i efterfrågade +3 och vi har ännu inget besked om när de kommer in. Alla andra finns nu igen!

Bra julklapp till maken kanske? Min ska få ett par blå!

Pris 349:-   
Köp nu!
 
Veckans tips
Önska dig ingenting i jul och ge något till den som inget har

Det vanligaste vi svenskar önskar oss i julklapp är nämligen ingenting. (Enligt undersökningsföretaget SIFO)

 

Ingenting är namnet på Rädda Barnens gåvobevis som de säljer för att ge barn på flykt en tryggare framtid.

 

På Rädda Barnens hemsida kan du köpa gåvobevis från 132 kr och på så sätt ge något till den som inget har.

Köp din ingenting-julklapp här
 
Vi har öppet precis som vanligt!
AliceDot butik på Einar Hansens Esplanad i Malmö.

Lägg din order senast 18 december för leverans innan julafton och senast

25 december för leverans innan nyår. Är du ute i sista minuten för julafton och nyårsafton så har vår butik på Einar Hansens Esplanad 41-43 i Malmö öppet torsdagarna 22 december och 29 december klockan 12-19.
Här kan du handla ur samma sortiment och till samma priser som på nätet!

 

Oavsett om vi får se dig live eller inte så blir vi alltid glada att höra av dig. Det är Cecilia som sköter design och inköp medan Fanny sköter försäljning, order och retur. Vi svarar gärna på dina frågor eller lyssnar på dina önskemål när du kontaktar oss!

Mejla hello@alicedot.com eller ring 0760-349300 så hörs vi!

 

Cecilia och Fanny

hello@alicedot.com
Einar Hansens Esplanad 41-43, 211 13 Malmö
   Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här.   
Proudly delivered by
Soundest